Ik

In 2014 ben ik na een paar jaar in het het Catharina Ziekenhuis te hebben gewerkt een avontuur met ijsco's begonnen. In 2015 vond ik dat het een goed idee was om ook buiten het ijscoseizoen iets te gaan opstarten, dat is om een aantal redenen dus een kaaswinkel geworden.

Een kaaswinkel, omdat kaas een geweldig product is en omdat er heel veel kaasboeren in Nederland en daarbuiten zijn waarover hele mooie verhalen te vertellen zijn. Verhalen vol passie over mensen, dieren, landerijen, productiemethoden en traditie's. Die geweldige producten verdienen het om in het middelpunt van de aandacht te staan, in het centrum van Eindhoven. En dat was nog niet het geval.

Sinds de opening eind 2015 heb ik mijn schouders onder dit project gezet, Jokkmokk, en zit vol ideeën om dit nog verder door te ontwikkelen. Ik sta pal achter de gepassioneerde boeren in Nederland en daarbuiten die op traditionele manier (of soms met heel veel vernieuwingskracht) mooie producten blijven maken, van liefst rauwe melk. Rauwmelkse kazen liggen na aan mijn hart. laten we hopen dat we nog lang van die mooie kazen kunnen genieten , en belangrijker nog dat dat met de rest van Eindhoven gedeeld kan worden.

En die naam, Jokkmokk? Die is ontstaan toen ik in 1997 samen met studievriendin Saskia (allebei net afgestudeerd bij Scandinavische talen aan de Rijksuniversiteit Groningen) een voor toen te ambitieus plan had opgepakt om een lunchcafé te gaan beginnen, waar na lang wikken en wegen de naam Jokkmokk voor gekozen was. Jokkmokk Groningen is er nooit gekomen. Jokkmokk Eindhoven wel, niet als lunchcafé, maar wel voor kaas .... en dinges.

 

Groet,

Louis

Locatie +

Tongelresestraat 260
Telefoon: 06-14984912

Contact

Social media